musujący

07:31

w beczkach dłuższych dni
fermentuje i puszcza bąbelki wyleżakowana energia jesieni i zimy
już za momencik
zmieni się w zielony, wiosenny, orzeźwiający trunek
sommelierzy twierdzą, że takie mikstury najlepiej podawać schłodzone, w oszronionych butelkach
co też przyroda czyni
- szykujcie się! już za chwilę będziemy odurzać się wiosną
 
 

To też może Ci się spodobać

6 komentarze

  1. Wyczekuję tego odurzenia!
    Jaki piękny obraz do takich pięknych słów!
    Pozdrawiam Cię marcowo, Zielona Natko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Adrianno, mam nadzieję, że Ciebie, tak jak mnie, też z samego rana odwiedziło słońce!
      I że jasno i raźnie Ci na duszy!

      Usuń
  2. w to mi graj ! :D
    i słownie i wizualnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, to mi się podoba! Chcę się tą Wiosną odurzać do upadłego! :)
    Pozdrawiam :)
    Aga :)

    OdpowiedzUsuń